Izoliato aprašymas
Išrūgų baltymo izoliato „Protein Inn” aprašymas
Didžiausia ir moderniausia Lietuvoje pieno perdirbimo įmonė AB „ROKIŠKIO SŪRIS“ , bendradarbiaudama su didžiausiu pasaulyje tarptautiniu pieno kooperatyvu „FONTERRA“, 2018 metais pirmą kartą Lietuvoje pradėjo nenutrūkstamą 100% GRYNO, TIRPAUS IŠRŪGŲ BALTYMO IZOLIATO (WPI) gamybą. Produktas gaminamas unikalios „FONTERRA“ technologijos pagalba.
Izoliatas yra grynesnis nei išrūgų koncentratas, nes ilgiau filtruojamas. Mikrofiltracijos procesas tai metodas, kai baltymas yra filtruojamas keraminiais filtrais (žaliavos neapdorojamos chemiškai). Papildomas perdirbimas leidžia baltymo koncentraciją produkte padidinti iki 90% ir dar daugiau. Todėl izoliatas, turi mažiau angliavandenių ir riebalų, yra tinkamas laikantiems dietos.
Izoliatas yra biologiškai vertingesnis už koncentratą. Izoliatas geriau tinka vartoti prieš treniruotes ir po jų: nes lengviau virškinamas ir greičiau pasisavinamas, nealergizuoja, bet taip pat yra šiek tiek brangesnis už koncentratą. Pagal baltymo kokybę, aukščiausios kokybės išrūgų baltymai yra išrūgų baltymų izoliatas, kur porcijoje daugiau nei 90% baltymų, o riebalų ir laktozės apie 1%. Išrūgų baltymų izoliatas yra itin švarus ir grynas baltymas, turintis labai mažą laktozės kiekį.
Sportuojantys asmenys, kurie turi baltymų virškinimo problemų, vartoja tik šios rūšies baltymą. Šis produktas itin tinkamas žmonėms, siekiantiems iš savo raciono pašalinti kuo daugiau riebalų, taip pat izoliate labai mažai laktozės, tad jis tinkamas netoleruojantiems net ir itin mažų laktozės kiekių išrūgų koncentrate.